Een eigen horecazaak willen beginnen. Wat nu?

Er zijn veel mensen met de droom om zelfstandig ondernemer te worden. Vaak blijft het bij een droom of een idee. Een klein deel zet door om dit daadwerkelijk te realiseren. Er zijn vervolgens behoorlijk veel aspecten waarmee op voorhand geen rekening is gehouden. Wanneer de plannen concreet worden, dan is het lastig om te overzien wat er allemaal op het pad komt. Denk hierbij aan het kiezen van de juiste rechtsvorm, goede afspraken met een mogelijke vennoot, het opstellen en/of tekenen van een huurcontract, het organiseren van een bankgarantie en het kiezen van de juiste notaris. Vaak gaat het starten van een nieuwe onderneming gepaard met een scala aan bijbehorende vergunningaanvragen. Bij dergelijke procedures zoals een principe aanvraag, bouwvergunning of een exploitatievergunning kan het Nieuwe Beheer een adviserende en uitvoerende rol aannemen. 

 

De financiering blijkt veelal een struikelblok te vormen voor het realiseren van de droom. Het Nieuwe Beheer heeft goede contacten met de bank en investeerders. Ook kan het Nieuwe Beheer bij een crowdfunding adviseren en ondersteunen.

 

 

Het stappenplan van de potentiële ondernemer.

Onderstaand een logisch stappenplan, welke met Het Nieuwe Beheer, deels of volledig, kan worden doorlopen.

 

 

Het idee!

Het starten van je eigen zaak begint altijd met een idee, droom, ambitie of een (onverwachte) kans.

Plan van aanpak

Maak eerst een plan van aanpak, in hoofdlijnen om samen met Het Nieuwe Beheer te beoordelen of het idee realistisch en levensvatbaar is.

Ondernemingsplan

Stel in samenspraak met Het Nieuwe Beheer het ondernemingsplan op.

Het financiële plan

Het belangrijkste aspect om te bepalen of je naar een bank of investeerder op zoek moet.

Groen licht bij de financiering?

Tijd om het formele traject op te zetten. Vergunningen, rechtsvorm, notaris, bank en niet te vergeten.. de administratie.

Start met (ver)bouwen!

Niet voordat je een degelijke tijdsplanning en begroting hebt gemaakt!

De grote opening.

Na een intensieve periode is het moment daar. De droom is gerealiseerd, een eigen horecaonderneming!

Het Nieuwe Beheer begeleiding: van idee tot opening!

Voor een vaste bijdrage zal er in diverse fasen verschillende expertise geboden worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Mocht je (of jullie) op het punt staan om het avontuur aan te gaan. Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken naar welke mogelijkheden er bestaan. Door onze opgebouwde ervaring en een ruim netwerk zijn er mogelijkheden voor bijvoorbeeld het advies in de levensvatbaarheid van het concept. Maar ook is het mogelijk contact te leggen met investeerders, gemeente, bank en notaris. Het Nieuwe Beheer kan mogelijk meer betekenen, dan je op voorhand zal denken. Uiteraard behoort het tekenen van een geheimhoudingsclausule tot een van onze standaard algemene voorwaarden, dus alle privacy blijft gewaarborgd. 

Ons advies is om in het beginstadium contact te zoeken,  zodat direct "kostbare" tijd (en geld) bespaard wordt!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

klik hier!